broccoli zalm muffins 

Ingrediënten (12 stuks):

  •  ½ (biologische) broccoli
  • 50 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • Paar draaien uit de zout molen
  • Paar draaien uit de peper molen
  • Scheutje olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 60 gram boekweitmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • ½ tl gember
  • ¼ tl chili poeder

Benodigdheden:

12 muffin bakjes (silicone muffin bakvorm werkt super goed ! Eerst even nat maken, dan hoef je ze niet in te vetten en komen ze er super mooi en makkelijk uit)

 

Bereiding:

Snij de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze over 12 muffin bakjes. Snij ook de zalm in kleine stukjes en verdeel ook over de muffin bakjes.
Doe de eieren, kokosmelk, zout, peper, olijfolie en knoflook in een kom en kluts dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de kruiden toe en vervolgens ook het boekweitmeel.
Giet het ei mengsel over de broccoli/zalm en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten. Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima invriezen en als tussendoortje eten.

Tip: varieer eens met verschillende groenten! Prei, paprika, zoete aardappel etc

 

Print Friendly, PDF & Email