Ingrediënten (6 personen):

      • 1 ui gesnipperd
      • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
      • 1 paprika
      • 1 el komijn poeder
      • 1 el gedroogde korianderpoeder
      • 1 el chilipoeder
      • 1/2 tl cayennepeper
      • 1/2 tl kaneel
      • 1/2 tl oregano
      • 2 blikken kidneybonen
      • 1 klein blikje mais
      • 2x blik tomatenblokjes
      • 1x tomatenpuree (a 140gr)
      • evt. verse koriander
      • 400 gr zilvervlies of basmati rijst

Benodigdheden:

Grote pan en kookpan voor de rijst

Bereiding:

Fruit de ui in een klein scheutje olijfolie. Voeg dan de knoflook, paprika, alle kruiden en een klein scheutje water toe. Spoel de kidneybonen en mais af in een vergiet onder de kraan.
Voeg na 1  minuut alle andere ingredienten toe.
Laat ongeveer 15 minuten op een laag pitje lekker pruttelen.

Kook ondertussen de rijst.

Serveer de chili met de rijst en evt. met wat verse koriander (niet iedereen is hier een fan van).  Lekker om te garneren met tortilla chips en guacamole.

Inspiratie bron: De Groene Meisjes

 

Print Friendly, PDF & Email