Ingrediënten (4 personen):

      • 2 courgettes
      • 1 ui gesnipperd
      • 1 teentje knoflook, fijngesneden
      • 2 groente bouillon blokjes (of 2 el poeder)
      • 1 handvol rucola
      • 750 ml water
      • 1 el Italiaanse kruiden
      • 200 gr spekjes
      • peper en zout

Benodigdheden:

Soeppan, schuimspaan en staafmixer

Bereiding:

Bak de spekjes krokant in de soeppan. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en de knoflook in het spekvet (voeg evt. nog wat olijfolie toe). Voeg de in stukjes gesneden courgette toe samen met de Italiaanse kruiden en bak 5-10 minuten op laag vuur.

Voeg het water met de 2 bouillonblokjes en de rucola toe en laat 5 minuten koken. Pureer dan met een staafmixer tot een glad geheel. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de spekjes toe als garnering in de kom.

Eetlijn proof: spekjes zijn eigenlijk niet eetlijn proof omdat het varkensvlees is. Zo af en toe is dit geen probleem. In fase 1 kun je ze beter weglaten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email