gado gado

Ingrediënten (4 pers):

    • 300 gr spitskool (fijngesneden)
    • 400 gr sperziebonen
    • 1 komkommer
    • 100 gr taugé
    • 4 eieren (hardgekookt)
    • Kroepoek

    Pindasaus

    • 3 sjalotten
    • 3 cm verse gember
    • kokosolie
    • 1 teen knoflook
    • 175 gr biologische pindakaas (zonder suiker)
    • 1 blik kokosmelk
    • 3 el ketjap manis
    • 2 tl gemalen komijn
    • 1 el sambal

Benodigdheden:

Steelpannetje,  kookpan

 

Bereiding:

Snipper de sjalotten fijn en rasp de gember. Bak aan in 2 eetlepels kokosolie.
Voeg na 2 minuten de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer door.
Als de saus dikker wordt, voeg dan de ketjap, komijn en sambal toe.

Gado Gado

Snij de sperziebonen doormidden en kook 10 minuten in een ruime pan.
De spitskool kan er daarna bij, kook deze 2 minuten mee.
Als laatste de taugé toevoegen, en vervolgens de groenten afgieten en koud afspoelen.
Schep groente op een bord, verdeel ei erover, verkruimel kroepoek en overgiet met pindasaus.

Lekker met zilvervliesrijst of een kip sateetje.

Let op: sommige kroepoek is niet glutenvrij

Eetlijn proof: zonder rijst, vervang ketjap manis door soja saus en zoet evt. met stevia

Print Friendly, PDF & Email