groente curry 

Ingrediënten (4 pers):

      • 2 tenen knoflook
      • 1 grote ui
      • 1 el kokosolie
      • 2 el Patak’s milde currypasta
      • 1 zak Hollandse roerbakgroente (400 gr)
      • 1 zoete aardappel (250 gr)
      • 250 ml kokosroom
      • 2 tomaten
      • evt. verse koriander
      • zilvervliesrijst

     

Benodigdheden:

Wok, pan voor de rijst

 

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.

Er kunnen soms wat grote stukken bloemkool of broccoli bij zitten, snij deze dan wat kleiner.
Snipper de ui, snij de knoflook fijn en bak samen in wat kokosolie.
Voeg de 2 el currypasta toe met 2 el water. Voeg de roerbakgroente en de zoete aardappel toe en roer even door. Dan de kokosroom erbij en laat de groenten op zacht vuur, met deksel op de pan, garen. De laatste 5  minuten de tomaat toevoegen. Evt. garneren met verse koriander.

Let vooral op het mooie kleuren palet! Hoe meer verschillende kleuren, hoe gezonder!

Eetlijnproof: zonder rijst of vervang door quinoa, amarant of boekweit

Print Friendly, PDF & Email