Groente quiche zonder bladerdeeg

Eetlijn-proof, Glutenvrij, Hoofdgerechten, Lunch, Taart hartig

Ingrediënten (4 persoon):

  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 2 el (glutenvrije) havermout (of meel)
  • 1 grote ui in stukjes
  • 125 gr spekblokjes
  • Allerlei groenten in brunoise (wortel, prei, paprika, tomaat, broccoli, bloemkool, champignons, wat je bv over hebt van de vorige dag)
  • (geraspte) kaas
  • half bosje peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper

Benodigdheden:

quiche vorm 24 cm, koekenpan, mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quiche vorm in.
Bak de spekjes krokant in de koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Meng de eieren, room, havermout en geraspte kaas in een kom met de mixer.
Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Roer samen met de spekjes door de groenten en meng door elkaar.
Giet dit mengsel in de ingevette quiche vorm. Je kunt er dan nog geraspte kaas overheen doen. Ik heb hier plakjes kaas erover heen gedaan.

Bak in de oven van 180 graden in 30 minuten.

Lekker met een groene salade voor een volwaardige maaltijd.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email