Komkommer makreel schuitjes

Eetlijn-proof, Glutenvrij, Tussendoortjes, Vis

Ingrediënten (+/- 10 stuks):

      • 1 komkommer
      • 150 gr gerookte makreel
      • 200 gr cottage cheese
      • zwarte peper
      • verse dille

Benodigdheden:

meloen lepeltje, leuke serveer schaal

Bereiding:

Mix de gerookte makreel samen met de cottage cheese tot die helemaal fijn is tot een lichte mousse. Kruid naar smaak met peper ( eventueel wat Himalayazout maar misschien niet nodig omdat de vis gerookt is) zet dit voor minimum 1 uur in de koelkast.
Snij de komkommer in stukjes van 2cm en hol de komkommerstukjes aan 1 kant wat uit met het meloen lepeltje (als je die niet hebt kun je ook een theelepeltje gebruiken) zodat je die straks kan opvullen. Dep ze even droog met een stukje keukenpapier. Doe de makreelmousse in een spuitzak en spuit de komkommerstukjes ermee op. Werk af met een takje verse dille.
Het teveel aan makreelmousse kan je gebruiken als beleg.

Bron: Leef en Eet

 

Print Friendly, PDF & Email