Ingrediënten (+/- 60 stuks):

      • 100 gr havervlokken, gemalen

      • 80 gr amandelen, gemalen

      • 20 gr chiazaad en/of sesamzaad

      • ¼ tl Himalayazout

      • 5 tl speculaaskruiden

      • 2 g steranijs, gemalen

      •  1 tl vanillepoeder

      • 100 ml amandelmelk

      • 1 tl wijnsteenbakpoeder

      • 50 ml kokosolie, gesmolten

      • 2 tl vloeibare Stevia

      • 1 kleine el citroensap

Benodigdheden:

bakplaat en evt bakvormpjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar en in een andere schaal de natte. Voeg de ingrediënten samen, kneed er deeg van en leg plm. 15 min. in de koelkast. Verdeel het deeg in plm. 4 porties en rol een portie uit tot een mooie lange slang ter dikte van je vinger ongeveer. Snijd de slang in gelijke stukjes, plm. 5 gram, draai er balletjes van en druk die beetje plat met een vork. Bak de balletjes op bakpapier of in siliconen muffinvormpjes in plm. 30 min.
Als ze net uit de oven zijn, zijn ze nog niet bros maar als ze afgekoeld zijn, zijn ze lekker bros en knapperig. Indien nodig kun je ze nog iets langer laten bakken. Je kunt ook uitsteekvormpjes gebruiken of platte speculaasplakken bakken.

Bron: De Eetlijn

 

Print Friendly, PDF & Email