Ingrediënten (4 persoon):

  • 200 gr (boekweit) tortilla chips

  • 2 el olijfolie

  •  400 gr rundergehakt

  •  1 rode paprika, in blokjes

  • 1 gele paprika, in blokjes

  • 2 rode uien, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 rode peper, fijngehakt

  • 1 tl komijn poeder

  • ½ tl kaneel

  • 1 el oregano

  • 1 el paprika poeder

  • 1 el tomaten puree

  • 100 gr geraspte kaas

  •  Peper en zout

  •  Evt. zure room ter garnering

Benodigdheden:

Bakplaat, bakpapier, hapjespan

 

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde uien op een lage stand in ongeveer 5 minuten licht bruin. Voeg het gehakt, een snuf zout, de knoflook, rode peper en specerijen toe en roerbak het gehakt in enkele minuten rul. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de paprika blokjes toe. Laat afgedekt ongeveer 10 minuten stoven op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de ovengrill.

Verdeel de chips over een bakplaat met bakpapier. Schep het gehakt mengsel erop en bestrooi met de geraspte kaas. Zet onder de grill en laat de kaas smelten.

Lekker met een paar klodders zure room en koriander of peterselie ter garnering.
En lekker met een Mexicaanse salade.

Extra tip: quacamole smaakt er ook super goed bij.

 

Eetlijn proof: Dit recept past in fase 1 van het voedingsprogramma “De Eetlijn”.
Volg je dit programma niet of zit je niet meer in fase 1, dan kun je ook gewone mais tortilla chips gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email