Ingrediënten (6 personen):

      • 2 rode paprika’s
      • 4 kleine zoete aardappelen
      • 1 winterpeen
      • 3 stengels bleekselderij
      • 1 rode ui
      • 200 ml slagroom (of kokosroom)
      • 1 liter groente bouillon
      • 1 el olijfolie
      • 1 chili peper
      • zout naar smaak
      • selderij voor garnering
      • evt handje pompoenpitten

Benodigdheden:

Grote soeppan, staafmixer

 

Bereiding:

Schil de winterpeen, aardappelen, en ui. Was alle groenten. Snijd de parika’s, bleekselderij, winterpeen, chilipeper en ui fijn. Snijd de aardappelen in grote stukken. Snij ook de blaadjes van de selderij fijn.

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de gehakte bleekselderij, winterpeen, ui en chilipeper lichtjes aan. Voeg dan de aardappelen en paprika’s in stukken gesneden toe. Bak even kort aan en blus af met de groente bouillon. Dek af en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn (voeg indien nodig een beetje warm water toe).

Pureer met een staafmixer (of keukenmachine). Op dit punt kun je de slagroom (of kokosroom) toevoegen. Zet het terug op het vuur en voeg zout naar smaak toe.

Garneer met de fijngesneden blaadjes selderij en evt wat pompoen pitten. Hierdoor moet je kauwen en kauwen stimuleert de aanmaak van spijsverteringsenzymen.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email