Pasta balsamico roomsaus

Eetlijn-proof, Glutenvrij, Hoofdgerechten

Ingrediënten (4 personen):

      • 400 gr (baby) spinazie
      • 1 ui gesnipperd
      • 1 teentje knoflook, fijngesneden
      • 250 gr cherrytomaatjes
      • 1 stuk harde Italiaanse kaas (bv parmezaan)
      • 10 gr verse peterselie
      • scheutje balsamico azijn
      • 250 gr spekjes
      • 200 gr creme fraiche
      • 400 gr glutenvrije pasta
      • olijfolie
      • peper

Benodigdheden:

Keukenrasp, grote koekenpan of hapjespan, kookpan voor de pasta

Bereiding:

Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
Pel en hak de knoflook en ui fijn. Halveer de cherrytomaatjes, rasp de kaas fijn en hak de peterselie met de steeltjes fijn. Verhit  1 el olijfolie in de grote koekenpan of hapjespan en voeg de spekjes en ui toe. Voeg na 3-5 min. de knoflook ook toe en bak nog 1 min. (tot de spekjes krokant zijn).
Voeg de balsamico azijn en creme fraiche toe en roer door tot een gladde saus.
Doe de cherrytomaatjes en de spinazie hand voor hand erbij. Roer door totdat de spinazie helemaal is geslonken. Breng op smaak met peper.
Roer tot slot de gekookte pasta door de saus. Serveer met de gerapste kaas en peterselie.

 

Inspiratie bron: Marley Spoon 

Eetlijn proof: gebruik pasta van “Slendier“. Die is van de conjak knol gemaakt dus EN gluten vrij EN laag in koolhydraten (de meeste glutenvrije pasta’s zijn van maismeel gemaakt dus niet Eetlijn proof).

 

 

Print Friendly, PDF & Email