Ingrediënten (4 persoon):

  • 300 gr kippendij filet
  • 1 zak paprika mix (3 stuks)
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 2 rode uien in ringen
  • 1 bosje groene asperges
  • 5 teentjes knoflook
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1,5 el oregano
  • 1,5 el tijm
  • 1,5 el rozemarijn
  • half bosje peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper
  • olijfolie

Benodigdheden:

Bakplaat, bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.

Snij de kippendij filet in stukken. Maak een marinade van 2 el olijfolie met 1/2 el van elk van de genoemde Italiaanse kruiden. Marineer de kip met de marinade in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Je kunt de zoete aardappelen schillen of in de schil laten. Dan even goed schoon boenen. Snijd ze in reepjes zoals frietjes. Verdeel over de bakplaat.
Snij de harde onderkant van de groene asperges, evt schillen maar groene asperges hoef je niet te schillen. Verdeel ook over de bakplaat.
Snij de 3 paprika’s (zonder zaadlijsten uiteraard) ook in reepjes en verdeel ook over de bakplaat.
Snij de uien in grove ringen, de knoflook door midden (of in 3-en als het een grote teen is) en verdeel ook tussen de groenten.

Strooi dan 1 el van elk genoemd kruid over de groenten. Giet hier ruim olijfolie overheen en vermeng goed met je handen tot alles verdeeld is en bedekt met kruiden en olie. Voeg weer zout en peper naar smaak toe.
Bak in ongeveer 25 minuten in de oven.

Neem na 10 minuten de bakplaat uit de oven en schep de kip door het groente mengsel. Zet terug en leg na 20 minuten de tomaatjes erop. Bak nog 5 minuten.
Snij intussen de peterselie fijn. Als alles gaar is neem je de plaat uit de oven en strooi je de peterselie erover voor garnering. 

Eetlijn proof: zoete aardappel is te zetmeel rijk voor fase 1. Vervang dan door wortel of pompoen.
Ook heel makkelijk vegetarisch te maken door simpel de kip weg te laten of evt te vervangen door zalm of tofu.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email