Ingrediënten (24 stuks):

      • 150 ml kefir of Griekse yoghurt
      • 120 g walnoten, gebroken
      • 400 g pompoenpuree
      • 1,5 banaan, in stukken
      • 100 g gedroogde cranberries, suikervrij
      • 75 ml kokosolie, gesmolten
      • 150 g havervlokken, gemalen
      • Paar losse pompoenpitten voor garnering
      • 2 ½ tl wijnsteenbakpoeder
      • Snuf Himalayazout
      • 4 flinke tl speculaaskruiden
      • Flinke snuf gemberpoeder
      • evt. 75 g Sukrin

Benodigdheden:

Keukenmachine of staafmixer en (silicone) muffinvormen 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Vermeng alle natte ingrediënten incl. de banaan in een keukenmachine en mix er een gladde substantie van. Voeg alle droge ingrediënten, behalve de pompoenpitten voor garnering, toe aan de natte substantie en mix er een luchtig beslag van.

Verdeel ze over muffinvormen en bak ze in 25 tot 30 minuten gaar. Even in de vorm af laten koelen voordat je ze op een taartrooster stort. In de koelkast een paar dagen houdbaar en goed in te vriezen.

Print Friendly, PDF & Email