Ingrediënten (4/6 pers):

      • 1 biologische oranje pomoen
      • 1 sinaasappel
      • 1 rode appel
      • 1 wortel
      • 1 rode ui
      • 2 groente bouillon blokjes (zonder E621)
      • 1 knoflookteentje
      • 1 cm gember wortel
      • paar pompoenpitten voor garnering
      • cayenne peper 
      • 2 el olijfolie

Benodigdheden:

Soeppan, blender of staafmixer 

Bereiding:

Schil de pompoen en snij in grove blokken. Snij de wortel in fijne stukjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snij in stukjes (schil mag eraan blijven). Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers hem uit.

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de rode ui, knoflook, gember en cayennepeper 3 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
Voeg het water, de groente bouillonblokjes, de appelstukjes, sinaasappelrasp en sap toe en breng aan de kook. Dek de soep af en laat 20 minuten koken.

Check of de pompoen gaar is. Dan pureer de soep met een staafmixer of in de blender en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Garneer met de pompoenpitten.

Bron: Verspakket voor pompoensoep van de Lidl, met wat kleine aanpassingen.

Print Friendly, PDF & Email