Quinoa salade met avocado en abrikozen

Glutenvrij, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten (4 persoon):

  • 250 gr quinoa

  • 150 gr gedroogde abrikozen

  • 200 gr diepvries doperwten

  • 50 gr blanke amandelen

  • rasp en sap van 1 sinaasappel

  • 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden

  • 2 bosuien, in ringen

  • 1 avocado, geschild en in blokjes

  • 1 tl komijn poeder

  • ½ tl kaneel

  • 150 gr feta, verkruimeld

  • 2 el olijfolie

  • 2 el gehakte verse koriander of blad peterselie

  • Peper en zout

Benodigdheden:

Kookpan, klein koekenpannetje, snijplank, grote salade schaal

 

Bereiding:

Bereid de quinoa volgens de verpakking en spoel af met koud water. Wel de abrikozen in warm water.
Kook de doperwten 2-3 minuten en spoel ook af met koud water. Rooster de amandelen in een droge pan. Snijd de gewelde abrikozen iets kleiner. Schep ze met de doperwten, de helft van de amandelen, sinaasappel rasp en sap, komijn, kaneel, peper en zout, gedroogde tomaten, bosui, koriander/peterselie, avocado en de helft van de feta door de quinoa.

Bestrooi met de rest van de amandelen en de feta. Besprenkel met de olijfolie. Garneer evt. met extra verse koriander of peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email