Quinoa salade met broccoli en gegrilde paprika

Eetlijn-proof, Glutenvrij, Hoofdgerechten, Lactose vrij, Lunch, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten (4 persoon):

  • 150 gr quinoa

  • 1 tl groente bouillon poeder
  • 200 gr broccoli roosjes

  • 1 rijpe avocado

  • 3 bosuitjes

  • 12 kerstomaatjes

  • 3 gegrilde paprika´s (uit pot) 

  • sap van 2 limoenen

  • 4 el olijfolie

  • 2 el gehakte verse koriander of blad peterselie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

Kookpan, zeef met hele fijne rasters, snijplank, grote salade schaal

 


Bereiding:

Bereid de quinoa volgens de verpakking met een theelepel groente bouillon poeder en spoel af met koud water.
LET OP: quinoa altijd eerst afspoelen met koud water om de bittere smaak van saponines kwijt te raken.

Kook de broccoli roosjes in ruim water met een snuf zout in 3 minuten beet gaar en spoel af met koud water.
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes, de bosui in ringen en de kerstomaatjes door de helft.

Meng de quinoa, broccoli, avocado, gegrilde paprika, bosui en kerstomaatjes door elkaar en breng de salade op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Garneer met de koriander of peterselie.

 Lekker bij de BBQ of als lunch

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email