Sajoer Boontjes volgens oma’s recept

 Ingrediënten (4 pers):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete paprika
  • 1 cm laos en/of gember, geraspt
  • 1 don salam blad en/of lime leave (toko)
  • 500 gr snijbonen of sperziebonen (mag ook uit de vriezer)
  • 3 tl kippenbouillonpoeder
  • 200 ml  kokosroom
  • kokosolie 

Benodigdheden:

wok of hapjespan

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui, de knoflook, en de paprika.
Rasp de laos en/of de gember.
Als je verse bonen gebruikt, blancheer ze dan 5 minuten in kokend water en giet af. Als je sperziebonen uit de vriezer hebt, hoeft dat niet.
Bak de ui, knoflook en paprika in de kokosolie, voeg de laos en/of de gember toe. Bak even aan.
Voeg dan de don salam blad en/of de lime leave en de bonen toe, voeg ook de bouillonpoeder toe, en vervolgens de kokosroom en laat op zacht vuur stoven tot de bonen gaar zijn (ongeveer 10 minuten).

 

Tip:

Je kunt dit gerecht het beste combineren met rijst. Op die manier krijg je een compleet pakket aan aminozuren binnen waardoor deze combi als volwaardige eiwitbron geldt.

Om het Eetlijn proof te houden kun je rijst vervangen door quinoa of bloemkoolrijst.

 

Print Friendly, PDF & Email