Wie is Corola

Van financieel adviseur naar voedingscoach

20 Jaar heb ik bij de ING Bank gewerkt. Met leuke collega’s gewerkt, mooie vriendschappen opgedaan, maar ook veel werkdruk, stress en een flinke burn-out. Na 20 jaar was het genoeg en besloot ik het stukje coaching en advies op een andere manier in te gaan zetten.

Ik heb koken altijd al heel erg leuk gevonden. Het is voor mij een stukje “me time”. Maar wat ik eigenlijk nog veel leuker vind, is te ontdekken wat voeding met je kan doen. Je kan jezelf ziek maken door voeding (denk aan suikers of allergieën) maar dus ook helen. Alleen moet je net even weten wat wel en wat niet. En net dat stukje vind ik het meest interessant.

 

Helaas heb ik dit zelf ook aan den lijven ondervonden. Een paar jaar geleden was ik altijd moe, slecht in m’n vel, heel vaak hoofdpijn en buikpijn en veel andere vage klachten. Toch konden de doctoren niets vinden. De uitslag van m’n bloedonderzoeken waren altijd goed, maar ik voelde me alles behalve goed. Dan maar zelf verder gaan zoeken en ben ik met de orthomoleculaire geneeswijze in aanraking gekomen. Toen bleek er toch echt van alles mis te zijn; een darm parasiet, een overbelaste lever en bijnieren, insuline resistent (lees suiker verslaafd), gluten intolerant en een lekkende darm. Onder begeleiding heb ik toen mijn voeding aangepast, ben in eerste instantie de suikers gaan laten staan en heb de tekorten aan vitamines en mineralen middels voedingssuppletie aangevuld.

En hoe bizar………..al snel was ik minder moe, minder vaak hoofpijn en beetje bij beetje kwam de energie weer terug. Toen ik ook brood uit mijn voedingspatroon schrapte, ging het echt snel de goeie kant op. Nu voel ik me weer super energiek en blij. En dat met zoiets simpels als voeding.

Dit alles heeft me geïnspireerd om hier alles van te willen weten.
Na meerdere orthomoleculaire en natuurvoedingsstudies ga ik mijn missie volbrengen om de wereld gezonder, energieker en blijer te maken.
En dan start ik graag met jou!

Missie en visie

“Bewustwording is het begin van de verandering”, en ik zie het als mijn missie om jou bewust te maken en te informeren over wat voeding voor invloed heeft op jouw gezondheid. Over wat de voedingsindustrie ons aanbied in de supermarkten en wat ze ons aanprijzen met reclames. Deze voedingsindustrie heeft echt niet het beste met ons voor maar helaas wel met hun eigen portemonnee. En de overheid laat het allemaal gebeuren en onderschat de grootte van het probleem.

Voeding is zoveel meer dan een lekkere hap of slok

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat voeding invloed heeft op je gezondheid. Zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid. Hoe gaaf is het dan, dat je dus door te kiezen voor de juiste voeding, ervoor kan zorgen dat je weer lekker in je vel zit, of dat je meer energie krijgt, of dat je minder (of helemaal geen) last meer hebt van chronische klachten. En dat er dus best vaak een alternatief is voor medicijnen.

Zo krijg jij controle over je eigen gezondheid !
De tijd van pakjes, zakjes en magnetron maaltijden is echt voorbij. Met de kennis van nu moeten we de juiste keuzes gaan maken om te zorgen dat we gezond blijven (of zelfs worden). En koken is echt niet moeilijk, eng of kost veel tijd.

Hoe dan……? Kom naar een kookworkshop of maak een afspraak voor een persoonlijk advies. Dan gaan we samen kijken hoe we jouw huidige voedingspatroon stap voor stap kunnen aanpassen. Of volg het programma van De Eetlijn om op een verantwoorde manier weer lekker in je vel te komen zitten.

Wat ik ook doe:

Lezingen

Om zoveel mogelijk mensen te informeren en te inspireren, geef ik ook lezingen. Een lezing kan gaan over de relatie tussen voeding en gezondheid in het algemeen of over een bepaald onderwerp in het bijzonder. Wil jij dat ik bij jouw collega´s, sportmaatjes, familie of vrienden een lezing kom geven? Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Supermarkt safari

Heb je ook weleens last van keuze stress in de supermarkt? Wat moet je kopen in al dat aanbod. En alles schreeuwt om aandacht en ziet er super aantrekkelijk uit. Ik kan je helpen de juiste keuzes te maken en zo snel mogelijk uit de handen van de voedingsindustrie te blijven.

Kook workshops

Regelmatig geven Marianne en ik, onder de vlag van De Groene Pollepel, kookworkshops. Uiteraard met gezonde voeding als thema. Meestal met groenten in de hoofdrol. Maar bijvoorbeeld ook “zoet zonder suiker”, of “verrassend vegetarisch”.

Wil je hier meer van weten, kijk dan op de site van De Groene Pollepel

Neem het heft in eigen handen en kies bewust voor de juiste voeding.